Dacă ai intrat pe acest site, înseamnă că ești în căutare de informații despre tumorile cerebrale. Poate că tu sau altcineva drag din familie sau din rândul prietenilor a primit înfricoșătoarea veste că are o tumoră cerebrală, un gliom chiar, sau, și mai precis, un glioblastom.

Este un moment greu, foarte greu, și indiferent cât de multe lucruri ți-ar spune medicul din fața ta despre această boală, tot nu e de ajuns. Din experiența noastră, mai puțin de jumătate din informația transmisă în timpul unei consultații ajunge să fie reținută de interlocutori. Chiar mai puțin, atunci când intervine impactul emoțional al unei asemenea vești.

Motivul pentru care am creat acest site este acela de a oferi informații corecte și inteligibile tuturor celor care au nevoie. Nu ne adresăm doar medicilor, terapeuților și celorlalți profesioniști implicați în tratarea tumorilor cerebrale; deși informațiile vor fi întotdeauna riguroase și corecte, ele vor fi expuse pe înțelesul tuturor.

Textele de specialitate sunt, de regulă, foarte tehnice și greu de descifrat, uneori chiar și pentru specialiști. Nu ne dorim așa ceva. Ne propunem ca informațiile prezentate aici să fie nu doar corecte, ci și clare, sintetice și lipsite de ambiguități.

Lupta cu cancerul este lungă și dificilă, iar etapele care trebuie urmate nu sunt întotdeauna clare. Din păcate, nu de puține ori pacienții nu beneficiază de cele mai bune tratamente, din varii motive, care, în marea lor majoritate, se reduc la unul singur: lipsa de informare. Vrem ca acest site să devină spațiul în cadrul căruia oricine este interesat de această boală să poată obține informații concrete și mai ales corecte, să poată adresa întrebări, la care să primească răspunsuri utile, astfel încât să poată lua cele mai bune decizii în cunoștință de cauză.

Ce ne propunem?

Ne propunem ca, în timp, să extindem domeniul de interes al acestui site. Vom prezenta articole multidisciplinare nu doar despre glioblastom, ci și despre alte tipuri de tumori cerebrale — inițial despre alte tipuri de glioame, apoi și despre alte tumori.

Extrem de important este faptul că informațiile cuprinse în acest site nu se pot substitui unui examen medical. Scopul lor este de a ajuta pacienții să obțină cele mai bune răspunsuri la problemele și întrebările care pot apărea în urma consulturilor medicale de specialitate, și nicidecum de a le înlocui pe acestea. Credem că un pacient bine informat are cele mai mari șanse la un tratament corect și cu rezultate optime.