DR. MIHAI CRĂCIUN, MEDIC PRIMAR NEUROCHIRURG

A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, București în 2003, rezidențiatul în neurochirurgie la sfârșitul anului 2010, iar din iunie 2016 este medic primar neurochirurg.

Pe parcursul ultimilor ani de rezidențiat și în primii doi ani ca medic specialist, a avut activitate didactică în calitate de Asistent Universitar în cadrul Catedrei de Neurochirurgie a UMF Carol Davila. Ulterior, începând cu anul 2013, își desfășoară activitatea în mediul privat, inițial în cadrul Rețelei Regina Maria, apoi la Spitalul Monza – Brain Institute și, din luna septembrie 2017, în cadrul rețelei Medlife – Life Memorial Hospital.

În tot acest timp, și-a concentrat activitatea pe domeniul neuro-oncologiei, fiind implicat atât ca medic curant, cât și ca parte a unei echipe pluridisciplinare în managementul a peste 250 pacienți cu tumori cerebrale și vertebro-medulare.

În august 2015, a absolvit cursul „Rezecția tumorilor cerebrale prin fluorescență intraoperatorie cu 5-
ALA (Gliolan)”, sub îndrumarea Prof. Walter Stummer, din Munster, Germania, obținând certificarea
internațională pentru utilizarea acestei tehnici chirurgicale revoluționare.

În vara anului 2017, a urmat un stagiu de formare în Neurochirurgia funcțională a tumorilor cerebrale și mapping cortical la Hospital Guy de Chaulliac, din Montpellier, Franța, sub conducerea unuia dintre cei mai importanți specialiști pe plan mondial, Prof. Hugues Duffau.

Este membru al Societății Române de Neurochirurgie, European Association of Neurosurgical Societies (EANS), European Association of Neuro-Oncology (EANO) și European Low-Grade Glioma Network (ELGGN).

În perioada 2015 – 2016, a coordonat activitatea Reuniunilor de Neuro-Oncologie desfășurate la BRAIN Institute din cadrul Spitalului Monza, la care au participat medici oncologi, radioterapeuți, anatomo-patologi, neurologi și, desigur, neurochirurgi cu activitate în acest domeniu. Protocolul de management al glioamelor maligne prezentat pe site este rezultatul acestor întruniri.

În prezent, își desfășoară activitatea la Life Memorial Hospital, în cadrul rețelei Medlife. De asemenea, este membru în comisiile oncologice multidisciplinare din cadrul Centrului de Radioterapie Amethyst, Otopeni, și iONCO, Afidea, Fundeni.

Principalul domeniu de interes profesional este reprezentat de tratamentul chirurgical multimodal al tumorilor cerebrale, în special glioamele, utilizând tehnici de fluorescență intraoperatorie (5-ALA
Gliolan) și monitorizarea neuropsihologică prin mapping cortical și awake surgery.

DR. GABRIEL RÎCU – MEDIC SPECIALIST RADIOTERAPIE AMETHYST

Dr. Gabriel Rîcu, medic specialist radioterapie, este membru al Societății Europene de Radioterapie și Oncologie (ESTRO), membru al Societății Americane de Radioterapie și Oncologie (ASTRO), membru al Societății Române de Radioterapie și Oncologie.

DR. IULIANA-RAMONA GIURGIU – MEDIC PRIMAR RADIOTERAPIE AMETHYST

Dr. Iuliana-Ramona Giurgiu, medic primar radioterapie, este membră a Societății Europene de Radioterapie și Oncologie (ESTRO), membră a Societății Americane de Radioterapie și Oncologie (ASTRO), precum și membră a Societății Române de Radioterapie și Oncologie Medicală (SRROM).

DR. CRISTINA DURAN – MEDIC SPECIALIST RADIOTERAPIE

Dr. Cristina Duran, medic specialist radioterapie, este membru al Societății Europene de Radioterapie și Oncologie (ESTRO) și membru al Societății Române de Radioterapie și Oncologie.

DR. ELENA CIUBOTARU – MEDIC PRIMAR ONCOLOGIE MEDICALĂ AMETHYST

Dr. Elena Ciubotaru este medic primar oncologie medicală cu o experiență de peste 25 de ani în domeniu. Este membră a Societății Europene de Oncologie Medicală din 2003. A susținut numeroase prezentări la congrese și conferințe naționale și internaționale dedicate tratamentului pacienților bolnavi de cancer. În 2005, a dobândit competența și a devenit Formator în Îngrijiri Paliative.

DR. LUIZA DUMITRU – MEDIC SPECIALIST ONCOLOGIE MEDICALĂ AMETHYST

Dr. Luiza Michaela Dumitru, medic specialist oncolog, a absolvit cursurile Facultății de Medicină și Farmacie Carol Davila din București în 2001, este membru al Societății Europene de Oncologie Medicală, membru al Societății Române de Radioterapie și Oncologie Medicală din 2013.

DR. IULIA BERCEANU – MEDIC SPECIALIST ONCOLOGIE MEDICALĂ iONCO

Dr. Iulia Berceanu s-a născut în România la începutul anilor ’80 și a studiat la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova.

În decursul anilor de studenție s-a remarcat prin dorința de perfecționare și a reușit să își creeze diverse oportunități de studiu în afara țării, în instituții prestigioase precum Universitatea Pierre et Marie Curie, Paris.

A profesat ca medic rezident în cadrul Centre Hospitalier d’Ardeche Méridionale, Aubenas, Franța, unde a avut oportunitatea să își dezvolte abilitățile de comunicare și de înțelegere a necesităților pacienților oncologici.

DR. RADU BERCEANU – MEDIC SPECIALIST ONCOLOGIE MEDICALĂ iONCO

Născut în România pe 4 septembrie 1980, Dr. Radu Berceanu s-a remarcat de-a lungul timpului prin profesionalismul cu care a abordat cazurile medicale oncologice.

A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și a început să profeseze din anul 2005 ca medic rezident, iar din 2010 a devenit medic specialist.

Grija față de pacient, împreună cu dorința permanentă de a-și îmbunătăți cunoștințele și strategiile de tratament, l-au propulsat pe Dr. Radu Berceanu în topul preferințelor pacienților și nu numai, acesta remarcându-se și în cadrul cercurilor de specialitate din străinătate.